29 de gener del 2015

COMUNICAT DE L’ASSEMBLEA MUNICIPAL DE LES RELIGIONS

L’Assemblea Municipal de les Religions, reunida en sessió ordinària el dia 28 de gener de 2015, i integrada per l’Església Catòlica (Delegació d’Ecumenisme i Diàleg Interreligiós del Bisbat de Lleida, i l’IREL), les Esglésies Evangèliques (representades pel Consell Evangèlic de Ponent, l’Església Bíblia Oberta i l’Església Baptista de Lleida), la Comunitat Ortodoxa Sant Joan Baptista, la Comunitat dels Testimonis Cristians de Jehovà, la Comunitat Musulmana representada per la Mesquita Omar i la Mesquita Ibn Hazn, l’Associació pel Diàleg Intereligiós Unesco de Lleida com a representant de l’Església Adventista de Lleida, l’Església de Jesuscrist dels Sants del Darrers Dies, la Comunitat Bahaí, Bramha Kumaris, Hermètics, Budistes Zen i Budistes Sambo Betània acorden emetre el següent comunitat a la ciutadania de Lleida:


1r. Volem expressar la nostra consternació i el nostre sincer dol per l’atemptat succeït el dia 7 de gener del 2015 contra la revista Charlie Hebdo i al supermercat jueu de la zona est de París.


2n. Manifestem la nostra més enèrgica condemna de tota violència, expressament l’exercida en nom de Déu, tot adduint fervor religiós, vingui de qui vingui. Tothom, absolutament tothom té dret inalienable a la vida i la integritat física.


3r. L’Assemblea Municipal de les Religions es referma en el seu compromís de treballar per l’harmonia interreligiosa, el respecte a l’alteritat i la pau social a la nostra ciutat, així com a l’ús responsable de la llibertat d’expressió. Per a això busca establir relacions fraternals entre els membres de les diverses tradicions religioses i espirituals i, per extensió lògica, amb els ciutadans i ciutadanes que no estan vinculats a cap religió.



Lleida, 28 de gener del 2015

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada