8 de juny del 2009

Com es va escriure el MANIFEST del 4rt PARLAMENT CATALÀ DE LES RELIGIONS




L'Associació Amics de la UNESCO de Lleida ens sentim joiosos de poder-vos fer coneixedors del Manifest de Lleida, el resultat del treball de molts mesos. Quan ens vàrem plantejar el repte d'organitzar el IV Parlament Català de les Religions, volíem que aquest fos una eina de diàleg, un document de consens, i que tingués transcendència.

El procés no va ser fàcil: desprès de moltes reunions en que vam debatre quins aspectes de la dona, la societat i l'espiritualitat havien de estar presents i ser la base del nostre Manifest, d'analitzar factors històrics i anhels de futur, paraules com: concòrdia, pau, convivència, respecte, solidaritat, família, i amor hi eren presents en cada una de les nostres trobades.

Es va demanar a tots els membres de la junta i de les diferents comissions que presentessin unes preguntes claus que, una vegada rebudes i agrupades, van quedar reduïdes a trenta-vuit, de les quals se'n van escollir cinc. Aquestes van ser respostes pels diferents ponents del IV Parlament Català de les Religions, i pels membres de les tradicions presents a la nostra associació.

La resposta: gent de diferents tradicions, diferents orígens i diferents cultures, contestàvem les preguntes gairebé amb la mateixa resposta. Si tots volem el mateix perquè no anem a una?

A partir d'aquesta base es va crear aquest document de consens que va ser aprovat per unanimitat per la Xarxa Catalana D'Entitats de Diàleg interreligiós.

Esperem que el Manifest de Lleida, ens faci reflexionar a tots i sigui la eina acceleradora del canvi.

Moltes gràcies els que l'heu fet possible, als que l'hi dedicareu un minuts, als que en fareu una reflexió profunda i als que ho aplicareu en el vostre dia a dia!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada